Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, 1925 yılında Özel idare tarafından İlkokul olarak yaptırılan binada Eğitim – Öğretime başlamıştır.

21.11.2012 4189

   10 Aralık 1932 yılında şimdiki Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nun binasında " NAZİLLİ MERKEZ ORTAOKULU " olarak eğitim ve öğretime  açılmış ve 1979 yılında eski binamızın yeterli olmamasından dolayı  şimdiki yeni binamıza taşınılmıştır.   1982 – 1983 Öğretim yılında Ülkemizde Temel Eğitim uygulaması başlatılmasıyla adı " NAZİLLİ ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU " olarak değişmiştir.   1989 – 1990 Öğretim yılından itibaren " NAZİLLİ ATATÜRK LİSESİ "  olarak Türk Milli Eğitimi'ne hizmet vermiştir.   1994 – 1995 Öğretim Yılında "NAZİLLİ ATATÜRK YABANCI DİL AĞIRLIKLI LİSESİ " olarak eğitim vermeye devam etmiştir.    2009 – 2010 Öğretim yılından itibaren " NAZİLLİ ATATÜRK ANADOLU LİSESİ "  olarak Türk milli Eğitimine hizmet etmeye devam etmektedir.   Bugün Nazilli nüfusunun %50'den fazlası bir şekilde okulumuzla  ilişkilidir. Bugüne kadar ilçemizin yetiştirdiği her meslek grubundan  yüzlerce yönetici, bürokrat, devlet adamı ve başarılı iş adamları orta  öğrenimlerini okulumuzda tamamlamıştır.   Türk Milli Eğitiminde onurlu yerini alan okulumuz, kuruluşundan bu yana Türkiye genelinde eğitim meşalesini en önde götüren okullardan biri  olmuştur.   Üniversite giriş sınavlarında oldukça başarılıyız. Mezun  öğrencilerimizin büyük bölümü alanında bir yüksek öğretim kurumuna  yerleşmektedir.   Okulumuz yalnız eğitim, öğretimde değil sosyal etkinliklerde de  oldukça iyi bir durumdadır. Spor etkinliklerindeki ödüllerimiz bunun en belirgin kanıtıdır.   Nazilli Atatürk Lisesi, Nazilli'ye hakim, yüksekçe bir  tepenin üzerine kurulmuş, dört katlı bir bina'da eğitim ve öğretime  devam etmektedir. Okulumuz; Kalorifer sistemiyle ısınmakta olup, idare  odaları, kantin, kooperatif ve spor alanlarıyla, kütüphanesi ve  derslikleriyle öğrencilerin bütün ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Halen   normal eğitim yapılmakta olup, Eğitim ve öğretim yasa ve yönetmelikler   doğrultusunda, birlik ve huzur içinde yürütülmektedir.  

Tarihi ve köklü bir geçmişi olan okulumuzun bir üyesi olmanın  gururunu taşıyan Öğretmen ve Öğrencileri, Atatürk Türkiye'sini; çağdaş  medeniyetler seviyesine ulaştırmak azim ve gayretiyle bu onurlu yarışta yerini almıştır.

 

HISTORY

On 10th December, 1932, our school started teaching and training with a name of Nazilli Centre Secondary School and ,in 1979,moved to the new building we use now because our old school was not big enough for us.In 1982 its name changed into Nazilli Atatürk Primary School and in 1989 into Nazilli Atatürk High School.In 1994 it became Foreign Language Focused Nazilli Atatürk High School.In 2009, it keeps teaching as Nazilli Atatürk Anatolian High School.

Today ,more than 50% of Nazilli's population are connected with us in  a way. Till now lots of people in Nazilli having a career such as doctors, teachers, engineers businessmen or statesmen completed their secondary education at our school.We are very successful in university exams. Most of our graduates go to a higher education. Our school is also successful in social activities.The cups and medals are a good example for this.

Our school is a 4 floor-building located on a hill which views Nazilli on its foothill.It is heated by a central heating and has a library, a hall ,a canteen, an ICT room and playing fields for football,basketball  and volleyball. You can also play badminton and table tennis. All classes has Smart Boards with a cabled or wireless internet connection.It has a very big garden with pine trees.

 

Teachers and students of our school having the honour of being a member of it keep working to take Atatürk's Turkey to the contemporary civilised world.