Nazilli'nin Avrupalı Öğrencileri

Nazilli'nin Avrupalı Öğrencileri

İngilizce Öğretmeni Güler Yılmaz Küçükbeyazıt’ın koordine ettiği ve 10 öğrencinin katıldığı eTwinning projesinde sona gelindi.

28.04.2023 177

Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni Güler Yılmaz Küçükbeyazıt’ın koordine ettiği ve 10 öğrencinin katıldığı eTwinning projesinde sona gelindi. Öğrenciler, Portekiz ve Hırvatistan’dan okullarla ortak çalışma yürüttü.

Aydın'ın Nazilli İlçesi Atatürk Anadolu Lisesi’nde eTwinning proje çalışmaları devam ediyor.
Aralarında Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi’nin de bulunduğu Manisa, Tokat ve Çorum’dan 6 okul, Portekiz ve Hırvatistan’dan 2 okulla birlikte eTwinning’i hayata geçiriyor. 56 öğrencinin bulunduğu programda Nazilli’den 10 öğrenci yer alıyor.
Bu kapsamda 2022-2023 Eğitim -Öğretim yılında İngilizce Öğretmeni Güler Yılmaz Küçükbeyazıt tarafından yürütülen projede sona gelindi. Türkçesi oyunun öğrenmeye katkısı olan “Let’s Grow with Game” isimli proje kapsamında öğrencilerin sosyalleşmesi, etkileşim içine girmesi ve İngilizceyi verimli kullanması hedefleniyor.

HEM KÜLTÜR HEM DİL
4 aydır yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren İngilizce Öğretmen Güler Yılmaz Küçükbeyazıt, “Hızla değişen dünyamızda çocuklar her gün hayatın istenmeyen etkileriyle karşılaşıyor. Çocukluk ve gençlik çağlarında bu istenmeyen etkilerden uzak kalmaları için oyunlar çok önemli rol oynuyor. Oyunların Fiziksel, psiko-sosyal ve eğitsel etkilerini ele aldığımız bu projede farklı kültürlerden öğrenci ve öğretmenlerin etkileşimde olması, ülkelerin ve şehirlerin kültürlerini öğrenme, öğrencilerin dil gelişiminin sağlanması, Web 2.0 araçlarının kullanılması ve en önemlisi grup çalışması yapabilmeleri hedeflendi. Proje ürünü olarak öğrenciler kodlama ile oyun oluşturdular” dedi.

 

Kaynak: https://www.mansetaydin.com/haber/14852395/nazillininavrupaliogrencileri